KUCHNIA

  Niedawno w związku z sezonem grzybowym napisałem dla Was przepis na zupę grzybowąWe wpisie obiecałem kolejny przepis, tym razem na makaron z sosem grzybowym, co niniejszym teraz czynię. Nie wiadomo jak długo potrwa wysyp grzybów, dlatego zalecam korzystać z tego stanu rzeczy. Oczywiście część zbiorów tak jak ja możecie ususzyć i wykorzystywać potem cały rok, ale nic nie zastąpi smaku sosów, zup czy farszy na bazie świeżych grzybów.  

 

 

 

Makaron z sosem grzybowym

 

Składniki:

  • 250 g makaronu, ja użyłem tagliatelle
  • 1 łyżka masła
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g świeżych leśnych grzybów, ja użyłem podgrzybków
  • 250 ml słodkiej śmietanki 18% lub 30% UHT
  • 3/4 szklanki wody z gotowania makaronu
  • ser parmezan
  • natka pietruszki
  • sól, czarny świeżo zmielony pieprz


Dodaj komentarz






Dodaj

© 2013-2024 PRV.pl
Strona została stworzona kreatorem stron w serwisie PRV.pl